Kort samanställning

Inte direkt för att det handlar om vare sig fartyg, seglel eller marina djur, men här är en sammanställning av föreläsningarna igår.

Helena Andersson var helt fanstastiska att lyssna på och hennes livshistoria värmde i hjärtat! Läs om hela föreläsningen här! Hon ska släppa en bok om några veckor som jag l’tt ska läsa, den innehåller bland annat lite olika kycklingrecept!
Här är hennes 5 bästa råd:

  • Var aktiv med marknadsföringen. Säg ja när pressen ringer, och försök hitta på saker som gör att du blir uppmärksammad.
  • Gräv där du står. Alla människor bär på en tyst kunskap, som man inte alltid är medveten om. Min man Morgan vet exempelvis allt om våtmarker och kan berätta om deras betydelse för miljön. Det uppskattas av alla våra bed & breakfastgäster. (Och vi kan ta bättre betalt…).
  • Lägg fram lösningar i stället för att beskriva problemen för myndigheter och kommuner.
  • Bestäm din vision, var envis och behåll fokus men var samtidigt öppen för det som händer i din omvärld. Lyssna inte på andras domedagsprofetior. Lita på din egen magkänsla.
  • Häng med i utvecklingen. Skaffa en ordentlig internetuppkoppling. Det är ett bevis för att du driver en professionell verksamhet. Lär dig Facebook och Linkedin. Du behöver inte älska sociala medier, men du ska veta hur de fungerar.

IMG_1526-781x1024_568x320_inside_11050_xpress-image5375cf82bf084

 

Ulla-Lisa Thordén berättade hur man ska tänka när man bestämmer sitt pris och hur man säljer sina produkter eller tjänster! Superinspirerande och hennes bok ska jag låna på bibblan efter den 25 maj!

 

Christer Olsson var sjukt roliga och inspirerande att lyssna på och hans ord gick verkligen in i själen. Vill man komma någonvart så måste man GÖRA någonting. Han hade en ortoligt rolig bit där han berättar om Einsteins definition av en idiot. ”Om du gör likadant hela tiden varje dag och vaknar upp varje morronen och förväntar dig ett annorlunda resultat, då är du en idiot.

Enligt Christian ska man följa tre steg:

  1. Våga ha en dröm. Det kan gälla en affärsidé eller en vision om att nå en viss position eller omsättning vid en viss tidpunkt.
  2. Inse att du tror på din dröm. Det gäller att lära sig att även det som känns svårt går att förverkliga. Då har drömmen förvandlats till ett mål.
  3. Förverkliga sedan målet bit för bit.

IMG_2067-640x482_568x320_inside_11057_xpress-image5375d16a2dfb5

Ja ni förstår att dessa människor hade vettiga saker att säga!

Nästa år ska jag lätt gå igen! =D

Annonser

Etiketter: , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: