Planer

Jag sitter hemma i soffan efter en riktigt intensiv dag på skatteverket som har varit otroligt givande men nu har jag tusen fler funderingar än igår. Jag antar att det brukar vara så att “Ju mer man kan inom ett område, desto svårare blir det”.

Jag sitter nu och försöker svara på frågan som för vissa kanske är enkel att svara på med en eller två meningar.. Jag känner att jag behöver kaffe bara jag tittar på texten! Sen behöver jag en plan för att styrka självförtroendet eftersom jag har suttit och försökt trycka på knappen “publicera” i säkert två timmar nu men bara oroar mig för att folk ska säga att jag är misslyckad. Sen tog jag fram en plan för näthat/troll just in case of.. Det känns lite som om jag svarar på frågan om vad som är meningen med livet och snart kommer ha halva världens präster efter mig för att jag svarade fel. Men jag känner ändå att jag behövde sätta fingret på vad som egentligen är min drivkraft.

 

 

Varför ska jag starta företag?

Jag älskar havet, djuren i havet, att segla och jag tycker mycket om att skriva. Jag hoppas att någon gång genom företaget kunna få häftiga uppdrag som till exempel föreläsningar, vara konfrancier eller att få möjlighet att inspirera andra i relevanta sammanhang. Jag vill att folk ska se mig som en inspirerande person inom det maritima. Jag vill kunna vara en stark förebild för yngre! Jag vill kunna göra skillnad i världens miljöarbete! Jag vill få andra att bidra till ett hållbart miljöarbete genom att underlätta för dem och ge dem ett nytt alternativ på marknaden. (Om jag någon gång kommer så långt att jag får möjlighet att ta fram egna biologiskt nedbrytbara, miljövänliga produkter för hud och hår!). Jag vill få möjlighet att någon gång kunna öka andras intresse för hav och olika vattensporter. Kanske genom surf, wake och seglingslektioner? Få samhället mer aktiverat och avslappnat på samma gång genom att ändra folks uppfattning om livsstil (jag kan räkna upp 1000 anledningar till varför alla borde segla)?! Jag vill med min egen miljöhänsyn även kunna sätta lite press på större företag att tänka mer på miljön. Jag vill också öka stora företags förståelse för unga i samhället och öka ett socialt engagemag för att underlätta för unga att komma in i arbetslivet. Det är så orättvist när man inte har någon erfarenhet när man ska skaffa sitt första jobb och blir ratad överallt för att andra har jobbat tidigare!! Om jag någonsin får anställa någon så kommer jag alltid ha fyra dörrar öppna för unga som kommer direkt från skolan utan erfarenhet! Jag tror till och mer att de skulle göra ett bättre jobb och engagera sig mer i arbetet än vad andra skulle göra som har varit ute ett tag! Jag vill alltid jobba för att kunna åstadkomma jämställdhet inte bara mellan kvinnor och män som alla tjatar om jämt, utan helt enkelt bryta ner fördomar från grunden! Jag vill kunna styra över min egna tid och arbetsplats. Jag vill utveckla min blogg och fortsätta hålla den uppdaterad och intressant för läsare. Jag hoppas att jag kan tjäna lite pengar samtidigt! Annars blir det jobbigt. Genom företagets existens hoppas jag kunna göra en liten skillnad i världen!

Hur kommer jag någonsin att lyckas med det här och i vilken ände börjar man?

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: