Fantastisk dag

Idag är det semledagen och jag har då inte ätit en enda semla. Därimot har jag guidar idag. Snacka om att det är skillnad på att guida hobbitar och pensionärer. Det första gruppen bestod av 60 elever (hobbitarna) som gick i åk 8,de var i den åldern då jag själv kom över min rädsla för båtar och faktiskt insåg att segling skulle bli en stor del av mitt liv. De tuggade tuggummi, nån lyssnade på musik, de frågade de mest underliga frågor och verkade lagom intresserade, tjejerna hade INTE klätt sig efter väder och stod och frös i sina minimala skinnjackor och vackra små spettsblusar. Jag skrattade mig genom hela guidningen inombords. En av de roligaste frågorna fick jag i slutet (då jag berättat om historian, mina seglingar och den nalkande kinaresan) :
Hur kommer ni till Kina? Jag svarade givet vis att vi seglar dit, tjejen gav ifrån sig ett eftertryckligt jahaaa.
En av killarna ställe sig framför ett kvajlat rep och frågade: Vad är det här? Ett rep svarade jag och fick samma typ av eftertänksamma Jahaa tillbaka.

Nästa Guidning var för en grupp på 50 seniorer, jag hade inte hela gruppen själv, vi var tre guider som jobbade. De skrattade åt mina skämt, frågade en massa relevanta frågor, vägrade gå i land innan alla tagit minst 50 bilder var på mig, skeppet och sig själva med mig och skeppet. De utbrast Ååh på precis rätt ställen och de hade hört uttrycket att man seglar för om masten(!!)

I stora drag hade jag en fantastiskt rolig dag och det blev ju inte sämre för att solen sken och jag är på väg hem till min sjöman för att äta trerätters och spela monopol med vänner. Jag älskar våren!

image

Annonser

Etiketter: , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: