Nytt på SOIC

Det har kommit upp en ny flik på SOIC’s hemsida under Expedition China 2014. En FQA eller ”Frekqent questions asked. För alla som undrar när man får besked och liknande när man har ansökt.

Jag vill också bara säga att jag vet att det är MÅNGA som undrar när man får svar på sin ansökan och jag vet också att Kajsa som jobbar med antagningen blir totalt bombad av samma fråga hela tiden: När får man besked?

Kajsa plockar in en mixad besättning av olika kön, ålder, kunskaper och liknande. När Kajsa plockar ut jungmän så måste dessa godkännas av andra innan besked kan lämnas. När besked är lämnat måste jungmannen i fråga godkänna sin plats, fylla i hälsodeklaration och betala. Hälsodeklarationen måste godkännas av skeppsläkare och sen blir man registrerad som jungman. Hela denna procedur tar lång tid. Om någon som har fått sin plats men tackat nej så kan man inte bara tillsätta nästa jungman på plats. Om en äldre man utan kunskap om segling tackar nej så ska en ny äldre man utan kunskap tillsättas på denna plats och inte till exempel en ung kvinna som går kaptensutbildning. Därför kan man inte heller numrera människor som står på kö till en fullbokad etapp.

Jag hoppas att ni som läser får lite mer förståelse för Kajsa som kan få upp till 15 missade samtal om mobilen ligger på ljudlöst under en lektion i skolan eller liknande och som även får massa meddelanden på FB. Hon pluggar på heltid och har två olika jobb!

Här hittar ni FQA som kommer komma upp inom kort! 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: